Gastroturisté, co takhle šumavský burger s jehličím nebo michelinské jídlo v Beskydech?

Speciální burger na hlad
- Reklama -

Často slýchám: To je hezké, že v magazínu Business Leaders ukazujete způsoby, jak zlepšit výkonnost, ale jak k tomu přijdou partner, děti, rodina? Tak já Vám povím, jak vyvážit práci a zázemí, zrelaxovat a přijít na jiné myšlenky. Ale bude to dřina, až budete funět, věřte mi.

Předně, dvě rady na úvod:

1. Pokud držíte dietu, ihned přestaňte číst. Myslím to s Vámi dobře.

2. Pokud nedržíte, vezměte si diář a tužku. Budete ho potřebovat na zaznamenání termínů.

Je jedno, jestli žijete v Čechách, nebo Moravě, z obou částí naší republiky Vám dám tip na akce, které stojí za to.

Čechy

Pod nejstarším hradem na našem území, Kašperkem, leží město Kašperské Hory. V rohu náměstí je Hotel Kašperk, kde se tento víkend (23. a 24. září) koná slibná akce – víkend burgerů.

Na jídelním lístku bude 8 hlavních druhů. Prožijete vnitřní utrpení, protože nebudete vědět, který NEochutnat.

Začnu od okraje – housky budou od pekaře z nedaleké Sušice. Uvnitř Vás čekají poctivá dvousetgramová masa v certifikované bio-kvalitě z místních šumavských chovů, která byla zpracovaná a přesně 30 dní stařená přímo v bourárně tohoto hotelu.

Odpovědnost za dokonalý výsledek ponese tento muž:

Marcel Onder, šéfkuchař Hotelu Kašperk

Marcel Onder ale bude dobře vědět, co dělá – nejenže je šumavským rodákem, takže dodavatele osobně zná, navíc profesní zkušenosti sbíral v Irsku, Americe a Argentině (mimo to ještě v Thajsku a Vietnamu) a troufne si na spoustu kombinací: například burger s pancettou a čedarem, NEBO s modrým sýrem a papričkami jalapeños, NEBO barbecue variantu s klobáskou, ananasem a karamelizovanou cibulí, NEBO – a teď už jdu do extrémních nabídek – Forest burger s pečeným jehličím a lanýžovou majonézou. Samozřejmě připravuje i vegetariánské a dětské burgery.

Pokud je pro Vás výlet až na okraj jižních Čech příliš dlouhá štreka, v místě lze přespat. Čtyřhvězdičkový hotel má mimo jiné jeden z největších hotelových plaveckých bazénů v Česku, který přijde vhod hlavně po poznávání krásné přírody v okolí, včetně výstupu ke královskému strážnímu hradu Kašperk.

Že už máte obsazený termín? No tak se posuňme v kalendáři dál – a hurá na Moravu.

V Beskydech se bude podávat michelinská kuchyně.

Morava

Pojďme diagonálně napříč celou republikou – do Beskyd, konkrétně Velkých Karlovic. Za dva víkendy, 7. a 8. října, tam proběhne dokonalá gastroturistika. Ve tři a půl kilometru dlouhém údolí Léskové se hospůdky a horské hotely promění v nabídkové pulty specialit valašské kuchyně. Bože můj, jenom ty čerstvé frgály…

Výběr frgálů

Jarmarky, muziku i barmanskou show ovšem přehluší dvě nezvyklé události: sobotní večeře a nedělní oběd ve Spa hotelu Lanterna. Obě totiž budou michelinské. Tentokrát bude vařit tento muž: rakouský šéfkuchař Toni Mörwald, který vede vídeňskou michelinskou restauraci Le Ciel.

Toni Mörwald, oceněný gastronomickým průvodcem Michelin

Pohyb po jednotlivých ochutnávkách usnadní čtyři možnosti dopravy: vláček, koňský povoz, historický autobus a pro nás, sportovce, pochopitelně vlastní kola na cyklostezce Bečva.

Sečteno, podtrženo:

Spojíte příjemné s užitečným – procházku na horském vzduchu s požitkem na jazyku.

Pročistíte si hlavu.

Budete s rodinou.

Nestojí to za to jednou se odměnit?

Nové vydání magazínu Business Leaderszaměřené na způsoby zlepšování svých i týmových výsledků, ale i rovnováhu v osobním čase a dobíjení energie, lze ještě získat zde. Pozor, pouze do vyprodání zásob.

© Petr Casanova

- Reklama -