Jak se z práce nezbláznit a proč střídat prostředí

Ztrácet soustředění můžete mezi lidmi i v izolaci. Někoho demotivuje i chodit na stále stejné místo. Jak to máte Vy? A jak takový problém řeší jiní?
- Reklama -

Svět se mění. Přibývá digitálních nomádů, freelancerů a svobodných firem. Hlavní motivací při podnikání totiž už nejsou jen peníze, ale také spokojenost – v osobním i pracovním životě. Co je důležité pro flexibilní přístup k práci a jak se ze všech povinností, úkolů a termínů nezbláznit?

Doporučení a zkušenosti sdílejí nomádi, remote specialisté, zástupci co-workingové scény a psycholog zaměřený na kariérní poradenství, poradenství v oblasti produktivity a nadání u dospělých.

V kolektivu i sami

Pracovat z domova, jak ukazujeme v magazínu Business Leaders, se zdá jako sen – sen o pohodlí a klidu. Má však i své záporné stránky, jestliže to přeženeme. Je to jako s jídlem. Každá situace a každá chvíle vyžaduje jinou stravu. Je třeba správně vyvážit své potřeby. Což potvrzují výsledky dotazníku, vyplněném Facebookovou skupinou #holkyzmarketingu, která čítá bezmála 11 400 členek. Z odpovědí vyšlo, že:

  • více než polovina dotazovaných ráda pracuje v kolektivu, nicméně
  • celá čtvrtina upřednostňuje práci o samotě, neboť při soustředění potřebují klid a kolektiv vyhledávají jen pro dílčí úkoly, popovídání si o problému, pro brainstorming, networking atd.

Důležitým faktem je, že více než polovina dotazovaných pracuje doma a nezanedbatelné množství pracovní prostředí střídá – domov, cesty, kavárny, pronajaté kanceláře a co-working centra. Každé z uvedených prostředí přináší svoje plusy a minusy, je vždy potřeba nalézt tu správnou rovnováhu. Psycholog Dalibor Špok dodává: “Ideální jsou tzv. activity-based workspaces, kde přímo zaměstnavatel poskytuje rozmanitost pracovních prostor, ze kterých si můžeme vybrat podle nálady a typu práce.”

Kancelář kdekoli

Někomu více vyhovuje živé prostředí, jiný vyhledává striktně nerušivé prostředí kanceláře, která právě za tím účelem byla vybudována. Někdo vyžaduje péči, otevřenější prostor a možnost socializace, jiný opak. Například Tomáš Zdražil, majitel investree.cz, je živou ukázkou, že domov a kancelář nejdou vždy dohromady: “Doma sice mám klid a dokážu se soustředit, ale kdo by chtěl spát v kanclu? Hlavně podnikatelé on-line by měli zvážit prostředí a řešit zdraví na pracovišti. Myslím podložku, myš, externí klávesnici. Já nejraději pracuji v co-work centru, zatím jsem jich zkusil po světě asi dvacet. Jsem tam nejefektivnější, odděluji tím práci od volného času, a ještě jsem v zajímavém kolektivu. Navíc průměrné členství jsou kolem tří tisíc korun na měsíc, což je sranda. Top za mě byla Selina v Kolumbii, Dojo na Bali, Kohub v Thajsku a Vault 42 v Olomouci.”

Podotýká, že práce v kolektivu v něm podněcuje potřebu se vzdělávat a socializovat. Poskytuje mu možnosti rozvoje a podporuje kreativitu. Lucie Kalusek, Hero Happiness Manager co-workingového centra IN-SPIRO, k tomu ostatně dodává: “U nás vytváříme hodně svobodné prostředí, musí jít o místo, kam když zavítáte, chcete pracovat. Proto máme různé druhy členství – i pro digitální nomády, kteří využijí každodenní místo. Při práci se musíte cítit bezpečně a nerušeně. Ovšem to pro každého skýtá jiné možnosti. Vyberete si, jestli potřebujete mít vlastní stůl, nebo jeden sdílený, vysoký barový stolek, pracovat na gauči či v houpací síti. Naši členové mají plně vybavenou kuchyň a v lednici vychlazený gin a několik druhů toniků – přece jen některé dny se drink může hodit.”

Zašívárna pro jednorožce

Pavlína Louženická, zakladatelka #holkyzmarketingu, potvrzuje teorii, že pro tvůrčí aktivity je dobré mít nestranné přátelské prostředí. „Naše stránka má tolik členek, že už se všechny neznáme osobně, což je škoda. Když se lidé znají, dokážou si pomoci, propojit se, poradit si. O tom by komunity měly být. Rozhodly jsme se tedy hledat variabilní platformu pro diskusi. Tu právě co-workingová centra nabízejí. Je to ideální místo pro malý workshop i větší konferenci. Nebo místo, kde se dá dobře zašít a vymyslet start-upového jednorožce. Ostatně, teď rozjíždíme projekt regionálních ambasadorek stránky a naší první prosbou je, aby si holky našly ve svém městě co-workingové místo. Ať je to Vault42 v Olomouci nebo HubHub v Bratislavě, je zásadní mít neutrální půdu, která nabízí zázemí pro setkávání.”

Kavárna

Naopak Denisa Juna, CEO agentury PYXIS, je zastánkyní kavárenského prostředí: “Jako freelancer pracuji od začátku svého produktivního věku. Vyzkoušela jsem práci v improvizované kanceláři na lodi, z domova, z open space velkého korporátu i z místnosti připomínající kadibudku. Pak kavárnu, co-work centrum, přírodu, dopravní prostředky a podobně. Osobně mi nejvíce přirostla k srdci práce z kaváren. Londýn mě před třemi lety naučil ,zavřít‘ uši nebo si nasadit sluchátka, takže nemám absolutní problém se hluboce soustředit v hluku a rušivých elementech. Navíc miluju kávu, takže proč nespojit příjemné s užitečným? Zkusila jsem i co-work centra, jsou super, ale neohřála jsem se tam. V UK jsem navštěvovala WeWork centrum na Spitalfields a TYUK na Covent Garden, jenže, za prvé, v Londýně co-work centra něco stojí a náklady se hromadí, takže si pak rozmyslíte, kam zavítáte, a za druhé většinou chtějí nějaké členství, což pro mě nebylo, mám ráda různorodost a jednoduše nemohu pracovat každý den na stejném místě. Teď ve Švýcarsku nejčastěji pracuji z domova a střídám to s kavárnami.”

Sečteno, podtrženo

Každé prostředí poskytuje jiné výhody a nevýhody, neexistuje pouze jedna správná volba. Měli bychom mít na paměti, jakou činnost na daném místě vykonáme a o jaký projekt se jedná. Je možné, že pro různé typy aktivit budeme volit odlišná místa, zdůrazňuje psycholog Špok. “Nejedná se tedy o dva protipóly – práce z domova kontra z kanceláře. Pro jednu osobu mohou být správné odlišné aktivity v hlubokém lese, ve vlaku, v izolovaném sklepním prostoru, kde je naprostý klid, nebo třeba během sekání trávy.” 

A dodává: “Každý extrém znamená, že se nám bude obtížně zvykat na opak. To je i důvod, proč pracujeme společně. Máme společnou motivaci, vidíme vzájemně pracující kolegy, komunikujeme spolu a také udržujeme sociální a další dovednosti na určité úrovni. Pokud jsme dlouho sami, mnohé tyto schopnosti a dovednosti (motivace, komunikace, odolnost vůči stresu, chuť k sociálnímu kontaktu) mohou klesat. Musíme si je představit jako dynamické veličiny. Jejich hladina se v souvislosti s ostatními podmínkami neustále mění. Podobně jako hlad – taky není konstantní, a jsme-li delší dobu bez jídla, zvětšuje se. Stejně může už po relativně krátké době v přílišné sociální izolaci klesat motivace, stoupat úzkost, klesat chuť k sociálnímu kontaktu a podobně. Proto umění svobody, kterou nám současná doba přináší, není v nalezení co nejpohodlnější cesty – u mnohých důvodu, proč pracovat doma –, nýbrž takové cesty, která povede k užitečné produktivitě i k dobrému psychickému stavu, podporujícímu pracovní úsilí. Že taková varianta může zahrnovat i to, co není příliš pohodlné, například lidi, kterým bychom se raději vyhnuli, je pochopitelné.”

Lucie Kalusek k tomu poznamenává: “Není nic neobvyklého, že do co-workingového centra přijdou lidé zvyklí pracovat doma, kterým prostě už začíná přeskakovat a potřebují do společnosti. Pokud člověk pracuje dlouho sám, sílí jeho potřeba sociálního kontaktu. Ne každý se doma či v kavárně umí donutit se v klidu soustředit a nenechat se rozptylovat. Co-workingové centrum splní potřebu klidného místa na práci, a přesto můžete mít okolo sebe volnonožce. Můžete během dne prohodit pár slov a poznat se navzájem, nebo prostě jen přijít a skutečně pracovat.”

  • Co vyhovuje Vám?
  • Jaké možnosti dnešní doba nabízí na podporu vlastní produktivity?
  • Jak udělat více práce za méně času?

Inspirujte se v magazínu Business Leaders, který nemusíte nikde shánět. Jen vyplňte data zde a přijde Vám přímo domů.

© Petr Casanova

- Reklama -